Kalamar Dolma

Giriş Tarih ve Saati: 22.10.2013 | 16:54 Güncelleme Tarih ve Saati: 11.10.2018 | 15:33

Ayıklanmış kalamarları iyice yıkayın. Terbiye için karbonat, toz şeker ve limon suyunu bir kasede karıştırıp, kalamarları bu terbiye ile iyice ovun. En az 30 dakika beklettikten sonra bacakları gövdelerden ayırın. İçi için tencereye sıvı yağ koyun ve kıyılmış soğanı kavurun. Ayıklanmış ve yıkanmış pirinci ekleyip, kısık ateşte 1-2 dakika kavurun. Kıyılmış taze soğan, kuş üzümü, dolmalık fıstık, tuz, karabiber, yenibahar ve pul biber katın. Kalamar bacaklarını zar şeklinde doğrayıp, katın ve yarım su bardağı suyu da ilave ettikten sonra suyunu çekene kadar pişmeye bırakın. Kalamar gövdelerini yıkayın ve içlerini hazırladığınız harç ile doldurup, kürdan ile tutturun. Tencereye dizin ve üzerine 1 su bardağı su koyup, orta ateşte 20- 25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.