Hamsi Kuşu Dolması ve Çıtır Soğan Halkaları

Giriş Tarih ve Saati: 15.01.2014 | 12:57 Güncelleme Tarih ve Saati: 12.10.2018 | 14:41

Hamsileri yıkayıp kılçıklarını ayıklayın. Ekmekleri ıslatıp, sıkarak bir kaba alın. içine dövülmüş sarımsak, ince çekilmiş ceviz, ince kıyılmış taze soğan, limon suyu, zeytinyağı ve tuzu ilave edip iç malzemeyi hazırlayın. iki adet hamsiyi parlak kısımları dışa gelecek şekilde avucunuzun içine alıp ortasına iç malzemeden bir kaşık koyun. Tekrar iki adet hamsiyle üzerini kapatıp avucunuzun içinde hafifçe sıkıp hamsilerin birbirine yapışmasını sağlayın. Bütün hamsileri aynı şekilde hazırlayıp önce una sonra çırpılmış yumurtaya batırıp kızgın yağda kızartın. Soğan halkaları için bira, un ve tuzu karıştırın. Yarım saat bekletin. Soğanları soyup halka şeklinde doğrayın. Dış kısmındaki dilimleri tek tek ayırın. Yumurta akına tuz ilave edip mikserle kar haline gelene kadar çırpın. Kar haline getirdiğiniz yumurta akını biralı karışıma ekleyin. Soğan halkalarını biralı karışıma bulayıp kızgın yağda kızartın. Halkaları hamsilerle birlikte sıcak olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.