Enginarlı Karides

Giriş Tarih ve Saati: 11.12.2013 | 15:33 Güncelleme Tarih ve Saati: 16.10.2018 | 17:05

Yemeklik doğranmış mantar ve soğanı sıvı yağ ile birlikte bir tavaya alıp, kavurun. İkiye bölünmüş enginar kalbini ekleyin ve kavurmaya devam edin. Ayrı bir tavada un ve tereyağını unun kokusu gidene kadar kavurun. Sütü ilave edip, topaklanmaması için bir yandan da karıştırın. 2-3 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın ve enginarlı karışımın içine katın. Tüm malzemeyi şöyle bir karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakın. Karışım koyulaşıp kaynayınca karidesi katın ve bir taşım daha kaynatın. Tavayı ocaktan alıp, tuz ve karabiber ekleyin. Bu karışımı enginar kalbi en altta kalacak şekilde güvece boşaltın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşar eriyene kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.