Dil Balığı Dolması

Giriş Tarih ve Saati: 19.06.2015 | 15:47 Güncelleme Tarih ve Saati: 10.10.2018 | 15:51

Balığı ayıkladıktan sonra fileto çıkarın ve bir kenara alın. Ebegümeci veya istifno otu veya ıspanağı sıcak suya batırıp çıkarın. Bu suyu daha sonra kullanmak üzere saklayın. Tavaya aldığınız zeytinyağı ve tereyağında karides ile dolmalık fıstığı rengi dönene kadar soteleyin. Sıcak suya batırıp çıkardıktan sonra kıydığınız otu ilave edin. En son kremayı ekleyin ve kısık ateşte 5-10 dakika pişirin. Dil filetoları rulo yapıp kürdanla tutturun ve otu kaynattığınız suda 5 dakika pişirdikten sonra çıkarın. Kürdanı alın ve ortasına otlu karışımdan birer çorba kaşığı doldurun. Diğer ruloları da aynı şekilde hazırlayın. Tavaya kalan otlu karışımı yayın ve üzerine balık ruloları yerleştirin. Tuzunu,karabiberini ayarlayın. Sebze suyunu koyun ve ağzı kapalı olarak 10-15 dakika kısık ateşte pişirin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.