Deniz Ürünlü Yahni

Giriş Tarih ve Saati: 14.09.2018 | 13:00 Güncelleme Tarih ve Saati: 14.09.2018 | 13:01

Midyeleri iyice yıkadıktan sonra geniş bir tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su ekleyin. Kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin. Kabuğu açılmayan midyeleri atın. Açılanların 12 tanesini ayırın, geriye kalanların içini çıkarın. Suyunu tülbent ile süzüp kenara alın. Geniş bir tavada tereyağını eritip, karideslerin her iki tarafı pembeleşene dek çok hafif pişirin. Ayrı bir yerde arpacık soğanları iki çorba kaşığı zeytinyağı ile birkaç dakika soteleyin. Salçaları ekleyip, birkaç dakika daha soteleyin. Sebze suyu, süzdüğünüz midye suyu, ve karidesi tencereye ekleyin. Nohut, maydanoz, sarmısak ve defne yaprağı ekleyip, 5 dakika pişirin. Geniş bir fırın kabına yıkanıp temizlenmiş ve derisi alınmış lipsosu yerleştirin. Çevresine tenceredeki nohutlu karışımı ekleyin. Üzerini pişirme kağıdı ile kaplayıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp, kabuklu ve kabuksuz karidesleri ekleyin. Üzeri açık olarak 7-8 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.