Deniz Mahsullü Patlıcan
Karides, ahtapot bacağı ve ahtapot düğmesini ayrı ayrı haşlayın. Zeytinyağını bir tavaya alıp üzerine ince kıyılmış karides, ahtapot bacağı, mantar ve sarımsak ile ahtapot düğmesini ekleyip kavurun. Daha sonra ince kıyılmış dereotu, soya sosu, köri ve karabiberi ilave edin. Birkaç dakika sonra ocaktan alın. Diğer taraftan, alacalı soyulmuş patlıcanı acısının çıkması için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Suyunu süzüp, kurulayın ve sıvı yağda kızartın. Kızarttıktan sonra fırın tepsisine alın. Ortalarını yarın. Kavurduğunuz deniz mahsüllü harcı ortalarına pay edin. Beğendili beşamel sos için, patlıcanı közleyip kabuğunu soyun. Çatalla