Çıtır Mezgitli Dürüm

Giriş Tarih ve Saati: 20.09.2018 | 13:25 Güncelleme Tarih ve Saati: 20.09.2018 | 13:26

5-6 adet donmuş mezgit filetoyu 2 parmak kalınlığında kesin. 1 paket ballı mısır gevreğini iyice ufalanana kadar ezip geniş bir kabın içine dökün. Başka bir derin kapta 1 su bardağı un, 2 çorba kaşığı mısır nişastası, 1 tatlı kaşığı tuz, 1'er çay kaşığı karabiber ve pul biberi iyice karıştırın. 3 adet yumurtayı da bir başka geniş kabın içerisinde iyice çırpın. Diğer taraftan orta boy bir kızartma tenceresinin yarısını sıvı yağ ile doldurup yağı iyice (Ortalama 6-8 dakika) ısıtın. Yağ iyice kızdıktan sonra mezgitlerin her birini sırayla önce yumurtaya, sonra unlu karışıma, sonra tekrar yumurtaya ve en son mısır gevreğine bulayıp hızlıca yağın içine atın. Ortalama 3-4 dakika, yağın içinde ara ara karıştırarak rengi değişene kadar pişirin. Her bir balık parçasını bu sıralamayla kızartın. 1'er adet sarı, kırmızı ve yeşil biberi i jülyen doğrayın. 4 adet lavaşa hazırladığınız sostan 1 çorba kaşığı sürüp doğradığınız biberleri ve çıtır mezgitleri paylaştırın. Alt ve üst kısımlarını içe doğru kıvırarak sarıp servis yapın

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.