Beşamel Soslu Istakoz

Giriş Tarih ve Saati: 13.07.2010 | 10:49 Güncelleme Tarih ve Saati: 12.10.2018 | 09:44

Istakozu 20 dakika haşlayıp, ikiye bölün. Etlerini çıkarın ve kuşbaşı doğrayın. Ayıklanmış arpacık soğanları zeytinyağında kavurun. Tane karabiberi ilave edip, kaynatın. Üzerine doğranmış ıstakozu katıp, 1-2 dakika daha pişirin ve kenara alın. Beşamel sos için, tereyağını kızdırıp unu hafifçe rengi dönene kadar kavurun. Süt, tuz ve karabiberi ilave edip koyulaşana kadar pişirin. Parmesan peyniri ekleyip, karıştırın ve ocağın altını kapatın. Hazırladığınız beşamel sosu, ıstakozlu karışıma ekleyip harmanlayın ve ıstakoz kabuklarının içine pay edin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.