Yuvalama Çorbası Tarifi

Antep yöresine ait yuvalama çorbası yapması da eğlenceli bir çorbadır. Peki yuvalama çorbası nasıl yapılır?

Giriş Tarih ve Saati: 19.08.2013 | 13:18 Güncelleme Tarih ve Saati: 23.07.2019 | 14:13

Bulgur, un ve yumurtayı bir kaba alıp üzerine 1 adet rendelenmiş soğan ekleyin. Elinizi ara sıra suyla ıslatarak karışımı yoğurun. Hamur macun kıvamını alınca yumurta büyüklüğündebir parçayı avucunuza alın. İki elinizin arasında ileri geri yuvarlayarak bir parmak kalınlığında olacak şekilde rulo haline getirin. Bu rulodan parmaklarınızla minik köftecikler kopartın ve un serpilmiş tepsiye koyun. Tüm hamurdan bu şekilde köfteler hazırladıktan sonra tepsiyi sağa sola sallayarak köfteleri hafifçe unlayın. Tepsiyi buzdolabına koyup 1 saat dinlendirin. Kalan soğanı ince kıyıp, erittiğiniz tereyağında kavurun. Salçayı da ekleyip bir iki çevirdikten sonra haşlanmış nohut, mercimek ve et suyunu ekleyin. Su kaynadıktan sonra yuvalamaları tencereye ilave edin. Reyhan, nane, tuz, karabiber, kırmızıbiberi ekleyin. Yuvalamalar pişince kıyılmış maydanoz ve limon suyunu katın. Ocaktan alıp sıcak servis yapın. Yuvalamayı dilerseniz sarmısaklı yoğurtla da servis yapabilirsiniz.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.