Yüksük Çorbası

Giriş Tarih ve Saati: 18.04.2023 | 10:41 Güncelleme Tarih ve Saati: 05.04.2024 | 11:26

Zeytinyağını tencereye alın. Üzerine küp doğranmış domates ekleyip soteleyin. Haşlanmış nohut eti katıp karıştırarak sotelemeye devam edin. Et suyunu ilave edin. Tuzunu ayarlayıp tencerenin kapağını kapatın ve pişmeye bırakın. Hamur için tüm malzemeyi Arnica mutfak robotunun haznesine alın. Suyu iki turda su ilave ederek sert kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru dörde bölün. Her birini ayrı ayrı merdane yardımı ile yufkadan daha kalın olacak şekilde açın. Yüzük yardımı ile ya da küçük yuvarlak bir kalıpla keserek yuvarlak hamurlar elde edin. Daha sonra bu hamurları tencere ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ısıda hamurlar iyice yumuşayana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE

Özellikle Mersin ve Adana yörelerinde düğünlerde yapıldığı için bu adı alan çorbaya erik ekşisi de ilave edilmektedir. Parça et yerine kıyma ile de yapıldığı olmaktadır. Ayrıca eskiden düğünlerde yapıldığında hamurların içleri kıymalı harçla doldurup mantı gibi kapatılarak da hazırlanırdı.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.