Nohutlu Bamya Çorbası Tarifi

İşte sizlere sofralarınıza taşıyabileceğiniz nohutlu bamya tarifi... Nohutlu bamya nasıl yapılır?

Giriş Tarih ve Saati: 11.11.2013 | 15:11 Güncelleme Tarih ve Saati: 22.07.2019 | 09:33

Nohudu bir gece önceden ıslatın ve ertesi gün suyunu süzün. Üzerine çıkacak kadar su koyup, yarı yarıya yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzün ve bir kenara alın. Bamyayı yıkayıp, ayıklayın. Yemeklik doğranmış soğan ve kıyılmış sarımsağı zeytinyağı ile birlikte tencereye alıp, kavurun. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ekleyin. 1-2 kez çevirdikten sonra bamyayı ilave edin ve şöyle bir çevirdikten sonra üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Nohut ve limon suyunu katıp, pişmeye bırakın. Bamya yumuşadığında ocaktan alın ve sıcak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.