Mahluta Çorbası

Farklı bir lezzet arayanlar için alternatif olabilir. Mahluta çorbası nasıl yapılır merak edenlere, işte tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...

Giriş Tarih ve Saati: 14.04.2023 | 10:33 Güncelleme Tarih ve Saati: 29.03.2024 | 12:04

Haşlanmış mercimek ve kıyılmış pazıyı tencereye alın. Üzerine Arnica ısıtıcı yardımı ile ısıttığınız suyu ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Toz kırmızıbiberin yarısını katıp kısık ısıda 8-9 dakika pişirin. Ayrı bir yerde limon suyu ile sarımsağın yarısını karıştırıp tencereye ilave edin ve karıştırın. Ayçiçek yağını bakır sos tavasında ısıtın. Kalan ezilmiş sarımsağı ilave edin. Bir-iki tuz karıştırarak soteleyin. Bu aşamada sarımsağı yakmamaya özen gösterin. Daha sonra tencereye ekleyin ve karıştırın. 2 dakika pişirin. Kalan baharatları ilave edip tencerenin kapağını kapatın. 5 dakika pişirip ocaktan alın. Damak tadınıza göre üzerine karabiber ve pul biber serpin. Sıcak olarak servis yapın.

KÜLTÜR MİRASI

Bu çorba pazı, semizotu ya da ıspanakla da yapılmaktadır. Çorbanın orjinalinde koruk suyu da kullanılmaktadır. Şayet evinizde koruk varsa yarı yarıya limon suyu koruk suyu kullanarak çorbayı daha da lezzetli hale getirebilirsiniz.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.