Lebeniye Çorbası Tarifi

Osmanlı usulü Ramazan lezzetleri... Lebeniye çorbası nasıl yapılır? Lebeniye çorbası tarifi...

Giriş Tarih ve Saati: 04.05.2018 | 11:51 Güncelleme Tarih ve Saati: 20.07.2019 | 11:05

Eti 4 su bardağı suda iyice yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra sudan alıp didikleyin ve tekrar aynı suya koyun. Üzerine pirinç, tuz ve karabiber ekleyip kısık ateşte pişirmeye bırakın. Pirinçler yarı yarıya yumuşayınca haşlanmış nohudu katın. Diğer taraftan yoğurt, zeytinyağı, yumurta ve unu küçük bir tencereye alın ve çırpıcıyla karıştırın. Daha sonra kısık ateşte aynı yönde çevirerek kaynayıncaya kadar karıştırın. Eti koyduğunuz tenceredeki pirinç iyice yumuşayınca sürekli karıştırarak içine yoğurdu ekleyin. Üç dakika daha kısık ateşte pişirip ocaktan alın. Tereyağını tavada eritin ve naneyi ekleyin. Şöyle bir çevirin ve yakmadan çorbanın üzerine dökerek servis edin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.