Kuru Börülceli İşkembe Çorbası Tarifi
Farklı bir lezzet aradınız ve bulamadınız mı? İşte size kuru börülceli işkembe çorbası! Kuru börülce işkembe çorbası nasıl yapılır? Tarifi...
İşkembeyi sert bir bezle silerek iyice yıkayın. Soğuk su dolu bir kaba 1 kahve fincanı sirke dökün ve işkembeyi içine koyun. Bu şekilde buzdolabında 1 gece bekletin. Ertesi gün tekrar yıkayıp düdüklü tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ile doldurun. Düdüklünün buharı çıktıktan sonra kısık ateşte 2 saat pişirin. Daha sonra işkembeyi küçük küpler halinde doğrayın. Düdüklüdeki suyu bir tencereye alın ve doğranmış işkembe ile börülceyi içine katın. Unu 1 çay bardağı soğuk suda açıp, pürüzsüz bir kıvam elde ettikten sonra karıştırarak çorbaya ekleyin. biriki taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Soğumasına yakın kremayı ekleyin ve 1 taşım daha kaynatın. Tuzunu ayarlayın. Diğer taraftan dövülmüş sarımsağı 1 kahve fincanı sirke ile birlikte karıştırın ve çorbaya ilave edin. Üzeri için tereyağını eritip, pul biberi yakın. Çorbanın üzerine gezdirip, sıcak olarak servis yapın.