Közlenmiş Sarımsaklı Bezelye Çorbası Tarifi

Közlenmiş sarımsaklı bezelye çorbası yapımı tarifi için malzemeler. Közlenmiş sarımsaklı bezelye çorbası nasıl yapılmalıdır?

Giriş Tarih ve Saati: 03.07.2019 | 10:08 Güncelleme Tarih ve Saati: 07.12.2021 | 16:30

Sarımsağı kabuğuyla fırınlamak için kök tarafından 1 cm kesin. Tabağa bir çorba kaşığı zeytinyağını koyun, sarımsağı batırın, daha sonra pişirme kağıdına sararak önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika pişirin. Kalan zeytinyağını tencereye alıp, kekik ekleyerek yağı aromalandırın. Kıyılmış soğan, sebze suyu, bezelye, sirke, tuz ve karabiberi ilave edip kaynayana dek harlı ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte 30 dakika pişirin. Hafifçe soğuduktan sonra sarımsakları sıkarak kabuklarından çıkarın ve çorbaya ekleyin. Tüm malzemeyi blenderden geçirin. Çorbayı tekrar ocağa oturtup bir taşım kaynatın. Kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. Servis tabaklarına alıp dilediğiniz şekilde süsleyin ve sıcak olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.