Ispanaklı Levrekli Çorba Tarifi

Hem bedeninizi yenileyecek hem de karnınızı doyuracak. Ispanaklı levrekli çorba nasıl yapılır? Ispanak levrekli çorba tarifi...

Giriş Tarih ve Saati: 02.08.2010 | 16:48 Güncelleme Tarih ve Saati: 30.07.2019 | 15:02

Tencereye balığın kafa ve kılçıklarını koyun. Üzerine kereviz sapı, ince doğranmış soğan, muskat, şarap, limon suyu, ince kıyılmış pırasa, sarımsak, kekik, 5-6 sap maydanoz, defne yaprağı, tane karabiber, tuz ve 8 su bardağı suyu koyup orta ateşte 20 dakika pişirip süzün. Orta boy bir tencereye bu sudan 2 bardak koyup, 6 parçaya bölünmüş balık filetosunu üzerine ekleyin. 5-6 dakika pişirdikten sonra delikli bir kepçe ile balıkları tencereden çıkarıp kenara alın ve sıcak tutun. Mısır nişastasını yarım su bardağı soğuk suyla açıp, balığın piştiği suya ilave edin. 4-5 dakika pişirip ocaktan alın ve dinlenmeye bırakın. Kalan 6 su bardağı balık suyunu bir tencereye alın. İrice kıyılmış ıspanağı ekleyin. 4-5 dakika pişirin ve el blenderi ile püre haline getirin. Üzerine mısır nişastalı suyu, balık filetolarını ve kremayı ekleyin. 2 dakika pişirip ocaktan alın. Karabiber serpin. Kiraz domatesle süsleyerek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.