Herle Çorbası

Adıyla merak edilen bir çorba tarifi Sivas'ın yöresel lezzetlerinden herle çorbası. Besleyici olduğu kadar da lezzetli bir çorba tarifi.

Giriş Tarih ve Saati: 23.04.2022 | 03:25 Güncelleme Tarih ve Saati: 06.04.2024 | 00:52

Mercimeği az suda 10 dakika haşlayıp süzün. Ardından yeniden tencereye alıp üzerine 6-7 su bardağı su ekleyin. Mercimek yumuşayana kadar pişirin. Bu arada soğanı yemeklik doğrayın. Ayrı bir tavada zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun. Mercimek pişince unu bir kasede sulandırıp topakları eriyene kadar karıştırın. Unlu suyu çorbaya ekleyip yeniden topaklanmaması için karıştırın. 5 dakika kadar kaynattıktan sonra çorbanın altını kısın ve kavurduğunuz soğanı içine ekleyin. Tuzunu ayarlayıp, tüm malzemeyi bir taşım daha kaynattıktan sonra çorbayı servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.