Düğün Çorbası Tarifi

Düğün çorbası hem lezzetli hem de sağlıklı. Peki düğün çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi sizlerle...

Giriş Tarih ve Saati: 14.11.2013 | 14:49 Güncelleme Tarih ve Saati: 20.07.2019 | 15:54

Et ve bütün soğanı bir tencereye alın. Üzerine 10 su bardağı soğuk su koyun. Yaklaşık 1-1.5 saat et kemikten rahatça ayrılana dek pişirin. Et ve soğanı tencereden alın. Eti kemiğinden ayırın ve didikleyin. Bir kasede un ve yarım su bardağı et haşlama suyunu karıştırın. Üzerine tuz ekleyin. Et suyundan 8 su bardağını bir tencereye alıp ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca, boza kıvamına getirdiğiniz unu karıştırarak ekleyin. Didiklediğiniz eti tencereye katın ve 15 dakika kaynatın. Limon suyu ve yumurta sarılarını çırpın. Tencereden 2-3 çorba kaşığı çorba suyu alın ve üzerine ekleyip karıştırın. Terbiyeyi tencereye katıp, 1- taşım kaynatarak ocaktan alın. Tereyağını küçük bir tavada kızdırıp pul biberi yakın. Çorbanın üzerine gezdirin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.