Düğün çorbası

Çorbanın en lezzetli hali! işte düğün çorbası tarifi...

Giriş Tarih ve Saati: 28.04.2020 | 07:42 Güncelleme Tarih ve Saati: 07.12.2021 | 13:51

Kuzu eti, su ve kabukları soyulmuş bütün soğan, arzuya göre 2-3 parça kuzu kemiğini düdüklü tencereye alıp 30 dakika iyice haşlayın. Daha sonra kemikleri ve soğanı tencereden çıkarın. Süzgeç yardımıyla eti tencereden alıp tabağa yerleştirin. Didikleyip yeniden tenceredeki suyuna ilave edin. Ayrı bir yerde zeytinyağı ve unu çukur bir kaba alıp pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra tencereye ilave edin. Tuzunu ayarlayıp topaklanmaması için sürekli karıştırın. Çorbayı koyulaşana kadar pişirin. Terbiye için yumurta ve limon suyunu iyice çırpın. Soğuk su ekleyip karıştırın. Terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ilave edip hızlıca karıştırın ve 2-3 dakika daha pişirin. Üzeri için, pul biberi sıcak zeytinyağına ekleyip çorbanın üzerine gezdirin. Reyhan serpip sıcak olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.