Çıtır Nohutlu Bal Kabağı Çorbası Tarifi

Klasik çorba tariflerinden sıkılanlardansanız bu tarif tam size göre. Çıtır nohutlu bal kabaklı çorba tarifi

Giriş Tarih ve Saati: 14.10.2019 | 10:41 Güncelleme Tarih ve Saati: 23.11.2022 | 15:56

İrice doğranmış bal kabağı, soğan, sarmısak ve havucu pişirme kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yumuşayana kadar pişirin ve ezin. Tereyağını derin bir tencerede eritip, unu kokusu gidene dek kavurun. Ezdiğiniz sebzeleri tencereye ekleyip soteleyin. Sebze suyu tuz ve baharatları ekleyip kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Daha sonra ocaktan alıp pürüzsüz bir kıvam alana dek blenderden geçirin. Yeniden tencereye alıp ocağa oturtun. Kremayı da ekledikten sonra bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Nohut cipsleri için haşlanmış nohudu sıvıyağ, köri ve tuzla harmanlayıp yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Çorbanın üzerine ekleyerek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.