Ayran Çorbası

Geleneksel çorba tarifleri arasında yer alan ayran çorbası tarifi, besleyici ve doyurucu içeriğiyle sıklıkla yapabileceğiniz bir tarif…

Giriş Tarih ve Saati: 22.04.2022 | 09:38 Güncelleme Tarih ve Saati: 20.03.2024 | 10:18

Buğdayı ve nohudu ayrı tencerede 8-10 saat önceden ıslatın. Çorbayı pişireceğiniz zaman buğdayı süzüp tencereye alın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip buğdayı haşlamaya bırakın. Nohudu da aynı şekilde süzüp ayrı bir tencerede haşlayın. Buğdayın pişmesine yakın haşlanan nohudu da tencereye ekleyin ve hepsini 5 dakika daha haşlayın. Tencereyi ocaktan alıp süzdükten sonra soğuması için kenara alın. Diğer tarafta yoğurdu sulandırıp ayran yapın. Nane ve yağı tavada bir iki çevirip, ocaktan alın ve ayrana ekleyin. Soğuyan buğday ve nohudu da ayrana ilave edin. Gerekirse biraz daha su ekleyin ve servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.