Tatlı Tarhana

Giriş Tarih ve Saati: 19.07.2010 | 15:40 Güncelleme Tarih ve Saati: 25.07.2018 | 17:30

Öncelikle üzümün suyunu çıkarın. Posasını süzgeçten geçirin ve kalın tabanlı bir çelik tencereye aktarın.
Kısık ateşte üzüm suyu kıvam bulup, koyulaşana dek pişirin. Bu sürede hacmi neredeyse 3/4 oranında azalıyor (1.5 -2 saat sürebilir). İçine ekleyeceğiniz malzemeler tamamen size kalmış. Ben evde en sevilenleri ekledim
üzüm suyuna. Biraz iri kıyılmış ceviz, kayısı, yulaf gevreği, badem, çekirdek ve yaban mersini kattım. Eğer tadı çok tatlı ya da sevdiğiniz kadar tatlı değilse, bal veya pekmez ilave edebilirsiniz. İyice karıştırıp, elinizi çok hafif ıslatarak, yuvarlak şekil verin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 100 derecede (en düşük fırın ısısı), kapağı az aralık olarak iyice kuruyana dek pişirin (elinize yapışmamalı). Tarhananız iyice soğuduğu zaman kavanoza ya da bez torbalara aktarabilirsiniz.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.