Şuale(ekler) Hamuru

Giriş Tarih ve Saati: 23.06.2010 | 16:20 Güncelleme Tarih ve Saati: 25.07.2018 | 17:44

Kalın tabanlı çelik tencereye tereyağı ve süt/su karışımını aktarın. Şekeri ve tuzu da ilave edin. Kısık ateşte
karıştırarak pişirin. Kaynadığı zaman unu ilave edin. Hemen toparlanacak, hamur kıvamına gelecektir. Karıştırmaya devam edin. 5 dakika daha pişirin. Ateşten alın ve ılınmaya bırakın. Teker teker yumurtaları ekleyin. Kıvamı ele yapışan bir hamur elde edeceksiniz. Sıkma torbasına yerleştirin ve istediğiniz şekilde aralıklarla yağlı kağıt serili tepsiye sıkın. Fırını önceden ısıtmayı unutmayın sakın! Önce puf puf kabarmaları için
200 derece fırında 10 dakika, ardından ısıyı 170 dereceye (orta ısıya) düşürerek 10 dakika iyice kızarana dek pişirin. Hemen fırından çıkarın. Ama bir süre ellemeyin ki, sönmesinler. Ilındığı zaman, içine istediğiniz içi yerleştirerek servis yapın. Özellikle beyaz un kullanmadan denemenizi tavsiye ederim. Tek başına bile tüy kadar hafif ve bir o kadar da lezzetliler.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.