Sinem'in Çikolatalı Cheesecake'i Tarifi

Cheesecake hiç bu kadar enfes gözükmemişti... Sinem'in çikolatalı cheesecake'i nasıl yapılır? İşte tarifi...

Giriş Tarih ve Saati: 02.02.2010 | 11:42 Güncelleme Tarih ve Saati: 02.08.2019 | 15:33

Tabanı için bisküviyi elinizle iyice ufalayın ve derin bir kaseye alın. Üzerine eritilmiş margarin, tarçın ve cevizi ilave edin. Bütün malzemeyi karıştırın. Orta büyüklükte kelepçeli bir kek kalıbının dibine hazırladığınız harcı elinizle bastırarak yerleştirin. Donması için buzdolabında 2 saat bekletin. Üzeri için, toz şeker ve süzme yoğurdu mikserle iyice çırpın. Unu ve vanilyayı ekleyip, çırpmaya devam edin. Çırpma esnasında yumurtaları birer birer karışıma yedirin. Sütü ilave edin ve 2-3 dakika daha çırpın. Karışımın 1/3'ünü bisküvili karışımın üzerine dökün ve bir spatula ile düzeltin. Çikolatayı benmari usulü eritip geri kalan süzme yoğurtlu karışıma yavaşça ekleyerek, çırpın. Kalıptaki karışımın üzerine çikolatalı harcı boşaltın ve çatalla şekil verin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.