Şekersiz çıtır tava tatlısı

Giriş Tarih ve Saati: 06.07.2020 | 08:04 Güncelleme Tarih ve Saati: 06.07.2020 | 08:04

Amarant ve kinoayı yıkayıp ayrı kaplara alın. Üzerlerini iki parmak geçecek kadar kaynar su ilave edin. Yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika haşlayın. Varsa suyunu süzüp kenara alın. Çilekleri yıkadıktan sonra yarısını ortadan ikiye kesin. Kalan yarısını ise dörde bölün. İkiye böldüklerinizi 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi ile karıştırıp kenara alın. Vanilya çubuğunu ortadan ikiye kesip bıçağın tersi ile tohumlarını kazıyın.

Ayrı bir yerde yumurta, toz badem, kabartma tozu, kalan 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi ve vanilyayı çırpın. Üzerine amarant, kinoa ve keten tohumu ilave edip karıştırın.

Tereyağını, fırına girebilen orta boy döküm bir tavada ve orta ateşte eritin. Üzerine yumurtalı karışımı dökün. Dörde bölünmüş çilekleri ve doğranmış bademin yarısını ekleyip kısık ateşte 8 dakika pişirin. Ocaktan alıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12 dakika pişirin. Fırından alıp bekletmeden üzerine bal gezdirin. İkiye bölünmüş çilek, doğranmış badem ve nane ile süsleyip, ılık veya soğuk olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.