Şeftalili Vişne Jölesi

Giriş Tarih ve Saati: 27.01.2014 | 15:10 Güncelleme Tarih ve Saati: 18.05.2018 | 11:45

Şeftalilerin kabuklarını soyun. Ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkartın. 3 yarım şeftaliyi kenara ayırıp diğer 3 yarım şeftaliyi dilimleyin.Şeftali dilimlerini ve ayırdığınız şeftalileri, yarım su bardağı vişneyle bir tavaya alın. Üzerlerine toz şeker ve limon suyunu gezdirin. Kısık ateşte toz şeker eriyip şeftaliler hafif pişene kadar tutun. Bir kabın içinde iki buçuk çay bardağı sıcak suda jöleyi eritin. İki su bardağı vişneyi sıkarak suyunu çıkarın. İki buçuk çay bardağı vişne suyu elde etmek için üzerini soğuk su ile tamamlayın. Vişne suyuna jöleyi ekleyip karıştırın. Süzme yoğurdu ilave edin. Karıştırmaya devam edin. 3 adet kup bardağını yarıya kadar jöleli karışımla doldurun. Üzerine pişirdiğiniz şeftali dilimlerini (artık püre haline gelmiş olacak) paylaştırın. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra kalan jöleyi üzerlerine paylaştırın ve tekrar buzdolabına koyun. Yarım saat sonra dolaptan çıkartıp yarım şeftalileri ve vişneleri yerleştirin. Buzdolabında 1 saat daha bekletip, soğuk olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.