Şeftali Soslu Ştrudel

Giriş Tarih ve Saati: 22.07.2010 | 15:53 Güncelleme Tarih ve Saati: 25.07.2018 | 15:06

Sosu hazırlamak için kabuklarını soyup ufak dilimlediğiniz şeftalileri pudra şekeri ile 5 dakika kaynatın. Soğuttuğunuz şeftalileri rondoda püre haline getirip kenara alın. Yarım çorba kaşığı tereyağını tavda eritin ve 2 çorba kaşığı sıvı yağı ekleyin. Toz şekeri ve kabuklı şekilde küp doğradığınız elmaları 5 dakika tereyağında pişirin. Elmalar pişip soğuduğunda yine kabuklu şekilde ve küp şekilde doğradığınız kayısılarla şeftalileri ekleyip karıştırın. Tarçını, iri çekilmiş ceviz içini, muskat rendesini ve kuru üzümü ilave edip 15-20 saniye karıştırarak kenara alın. Kalan tereyağını tavada eritin, kalan 1 çorba kaşığı sıvı yağı ekleyin,1 adet yufkayı düz bir zemine serin.içine eritiğiniz tereyağından bir miktar gezdirin. İkinci yufkayı diğerinin üzerine yerleştirerek tekrar tereyağı sürün. Diğer yufka için de aynı işlemi tekrarlayın. Yufkaları dört tarafından 10'ar cm içeri kıvırın. Ortasına meyveli iç malzemeyi uzunca yayarak yufkayı rulo şeklinde sarın. Kalan tereyağını üzerine sürerek 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye dek pişirn. Fırından çıkarınca soğumadan üzerine pudra şekeri serpin, şeftali sosu ile süsleyerek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.