Portakallı ve Çikolatalı Mus, Kestane Püresi ile

Giriş Tarih ve Saati: 01.03.2010 | 14:28 Güncelleme Tarih ve Saati: 25.07.2018 | 17:51

Portakallı mus için, portakal suyunu ısıtıp kenara alın. 1 çorba kaşığı toz şeker ve 2 adet yumurta sarısını çırpın. Daha sonra portakal suyu ve buzlu suda erittiğiniz jelatinleri ekleyin. Kremayı ilave edip, hafifçe karıştırın. Kalan 1 adet yumurta ve 2 çorba kaşığı toz şekeri önce ısıtıp sonra çırpın ve kremalı karışıma ilave edin. Dilediğiniz şekildeki cam kaplara döküp buzdolabında 3 saat dinlendirin. Çikolatalı mus için, 3 adet yumurta sarısını iyice çırpın. 1 çay bardağı toz şeker ve suyu ağda kıvamı alana dek kaynatın. Kaynayan karışımı çırpılan yumurta sarısına ilave edin. Üzerine benmari usulü erittiğiniz çikolatayı ekleyin. Ayrı bir yerde 2 adet yumurta ve bir buçuk çorba kaşığı toz şekeri önce ısıtın, sonra çırpıp, çikolatalı karışıma ilave edin. Buzlu suda erittiğiniz jelatin ve krem şantiyi ekleyip hafifçe karıştırın. Karışımı, dilediğiniz şekildeki cam kaplara koyup, buzdolabında 3 saat dinlendirin. Portakallı ve çikolatalı musları servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Kestane püresi ile servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.