Portakallı Ayvalı Dondurma

Giriş Tarih ve Saati: 05.02.2010 | 11:50 Güncelleme Tarih ve Saati: 25.07.2018 | 15:05

Portakalların suyunu sıkıp, 2 su bardağı portakal suyu elde edin. Ayvaların kabukların soyun. Çekirdek yataklarını çıkarıp, büyükçe doğrayın. Ayvaları derin bir tencereye alıp, üzerine portakal suyu, rendelenmiş portakal kabuğu, limon suyu, vanilya özü ve toz şeker ekleyin. Tencerenin kapağı açık olarak 20-30 dakika, ayvalar yumuşayana dek pişirin. Jelatini soğuk suda yumuşatıp, suyunu sıkın. Ayvaları blenderden geçirip tabağa alın. Üzerine jelatini ekleyip, sıcak pürede eritin. Hazırladığınız püreyi iri delikli süzgeçten geçirip soğumaya bırakın. Püreyi küçük kaplara pay edin. Ortalarına çubuk tarçınları batırın. Bir gece derin dondurucuda dinlendirin. Dondurmalı küçük kapları sıcak suya batırıp, dondurmaları kaplardan çıkarın. Bu şekilde 15 dakika buzdolabının alt rafında dinlendirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.