Muzlu Sarma Tarifi

Muhallebilere şekil vererek hazırlayacağını muzlu sarma tarifi gözünüzü de karnınızı da doyuracaktır. Çayınızın yanında tabağınızı süsleyecek muzlu sarma nasıl yapılır?

Giriş Tarih ve Saati: 31.10.2013 | 10:48 Güncelleme Tarih ve Saati: 26.07.2019 | 10:44

Süt, un, toz şeker ve margarini tencereye alıp karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp vanilya ekleyin. Karışımı fırın tepsisine boşaltıp soğumaya bırakın. Soğuyunca buzdolabına alıp sertleşene dek dinlendirin. Sertleşen muhallebiyi iki parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. Bisküviyi un haline getirip şeritleri önlü arkalı bu una bulayın. Bir adet muhallebiyi düz bir zemine yayın. Uç kısmına çatalla ezilmiş 1 tatlı kaşığı muz püresi koyun. Rulo şeklinde sarın. Kalan muhallebi ve muz püresini de aynı şekilde hazırlayın. Muzlu sarmaları tabağa yerleştirip servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.