Meyveli Krem Karamel

Giriş Tarih ve Saati: 05.08.2010 | 14:31 Güncelleme Tarih ve Saati: 25.07.2018 | 16:25

Armut ve muzu dilimledikten sonra bir tencereye aktarın. Rendenin ince tarafı ile rendelediğiniz portakal kabuğunu ve sıktığınız portakal suyunu, 3 çorba kaşığı toz şekeri tencereye ilave edip çubuk tarçınla beraber 5 dakika karıştırarak pişirin. Çubuk tarçını tencereden alarak kalan malzemeyi soğumaya bırakın. Ayrı bir
kapta su ile 6 çorba kaşığı toz şekeri esmerleşene kadar karamelize edip fırına dayanıklı krem karamel kaplarına paylaştırın. Yumurtayı mikserle 5 dakika çırparak soğumuş olan meyve püresine ekleyin ve iyice karıştırdıktan sonra karamellerin üzerine bölüştürün. İçine bir miktar su koyduğunuz tepsiye karamel kaplarını
yerleştirerek 150 derece fırında 25- 30 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız karamel kaplarını soğumaya bırakın.
Kenarlarını bıçak yardımı ile kalıptan ayırarak servis tabağına ters çevirin. Üzerini file bademle süsleyerek servis
yapın

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.