Lor Peynirli Kirazlı Parfe Tarifi

Soğuk tatlılar listesinde bir yenisi daha... Kirazın kremayla buluştuğu çikolatayla lor peynirin aynı karışımda kullanıldığı harika bir tatlı; Lor peynirli kirazlı parfe.

Giriş Tarih ve Saati: 21.06.2010 | 10:14 Güncelleme Tarih ve Saati: 01.08.2019 | 14:41

Kirazların çekirdeklerini çıkarın ve 100 gramını ince doğrayın. Kalanı blenderden geçirip püre haline getirin ve kenara alın. Jelatini 2 çorba kaşığı soğuk suda birkaç dakika ıslatın ve üzerine yarım çay bardağı ılık su ekleyip eritin. Kremayı koyulaşana kadar çırpıp kenara alın. Toz şeker ve yumurtayı mikserle iyice çırpın. Üzerine jelatin, eritilmiş çikolata, kıyılmış kiraz, kiraz püresi, çırpılmış krema, likör ve lor peynirini ilave edip karıştırın. Karışımı plastik bardak ya da küçük kalıplara koyun. Derin dondurucuda 3-4 saat bekletin. Kiraz sosu hazırlamak için, kiraz ve toz şekeri birlikte blenderden geçirip kenara alın. Donan parfeyi bardaklardan çıkarabilmek için, bardakları terslerinden sudan geçirin. Parfeyi servis tabaklarına alın. Kiraz sosuyla servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.