Kayısılı Portakallı Sorbe

Giriş Tarih ve Saati: 25.06.2010 | 16:33 Güncelleme Tarih ve Saati: 25.07.2018 | 17:54

Portakal ve limon suyu, portakal kabuğu, toz şeker ile suyu bir tencereye alın. Kısık ateşte toz şeker eriyene kadar kaynatın. Daha sonra ocağın altını açın ve 5 dakika daha kaynatın. Kayısıların çekirdeklerini çıkarın ve kaynayan şerbete atın. 2 dakika kaynatın ve tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyan kayısılı şerbeti
blenderden geçirip püre haline getirin. Metal bir kaba koyun ve derin dondurucuya alın. Hafif donmaya başlayınca çıkarın ve tekrar çırpın. Ayrı bir kapta yumurta akını kar haline gelene kadar çırpın. Metal bir kaşıkla kayısılı karışıma ekleyin. Sorbeyi tekrar derin dondurucuya koyun. Servisten önce buzdolabının alt rafına yerleştirin. 20 dakika beklettikten sonra kaselere veya kuplara paylaştırın. Nane yaprağı ile süsleyip servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.