İncirli Mürdüm Erikli Milföy

İncirli mürdüm erikli milföy nasıl yapılır? Görünüşüyle sizi etkileyecek incirli mürdüm erikli milföy tarifi...

Giriş Tarih ve Saati: 04.11.2013 | 15:05 Güncelleme Tarih ve Saati: 26.07.2019 | 10:11

Krema için yumurta, nişasta, un, toz şeker ve vanilyayı tencerede karıştırıp, ocağa oturtun. Ayrı bir yerde sütü kaynatın. Yavaş yavaş karıştırarak kremaya ekleyin ve 10 dakika pişirin. Eriklerin çekirdek yataklarını çıkartıp, haşlayın. Blenderden geçirip, tencereye ilave edin. Lavanta ekleyip karıştırın. 30 dakika dinlendirin. Milföy hamuru için tüm malzemeyi iyice yoğurun. 20 dakika dinlendirip, 2 cm kalınlığında açın. Fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 140 derece fırında 1 saat pişirin. Dilediğiniz şekilde dilimleyip, soğumaya bırakın. İki adet milföyün arasına krema sürüp, parizyen kaşığıyla çıkarılmış top incir yerleştirin. Aynı şekilde ikinci kat milföyün üzerine krema sürüp, incir yerleştirin. Kalan milföyleri de ikişerli şekilde hazırlayıp servis yapın.

Afiyet olsun ..

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.