Frambuazlı cheesecake tarifi: Frambuazlı cheesecake nasıl yapılır?

Frambuaz ve cheesecake ayrı ayrı yenildiğinde de lezzet bombaardımanı yaşatırken ikisinin birleşiminde ortaya çıkan lezzetin tarifi mümkün olmuyor. Evinde bu tatlıyı yapmak isteyenler, Frambuazlı cheesecake tarifi ve yapılışını merak ederek araştırıyor. Peki Frambuazlı cheesecake nasıl yapılır? İşte tarifi...

Giriş Tarih ve Saati: 21.07.2019 | 02:20 Güncelleme Tarih ve Saati: 21.07.2019 | 02:20

Frambuazlı cheesecake şüphesiz ki pek çok kişinin damak tadına hitap eden bir tatlı çeşidi. Bu tatlıyı evinde yapmak isteyenler ve sevdikleriyle paylaşmak isteyenler arama motorlarında, Frambuazlı cheesecake tarifi nedir ve nasıl yapılır? sorusunu araştırıyor. Peki, Frambuazlı cheesecake tarifi nedir ve nasıl yapılır? İşte detaylar...

Malzemler
Tabanı için

  • 1 paket yulaflı bisküvi
  • 1/2 su bardağı dövülmüş fındık
  • 1/2 çay bardağı tereyağı
  • 1 kaşık şeker

Peynirli üst kısım için

  • 2 paket pınar labne
  • 1 paket sıvı krema
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 kaşık un
  • 1 paket vanilya

Frambuaz sosu için

  • 1 su bardağı frambuaz
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1/2 çay bardağı su

Hazırlanışı
Yulaflı bisküvileri mutfak robotunda iyice kırın. Tereyağını eritin. Bisküvilerin üzerine dökerek iyice karıştırın. Kelepçeli kek kalıbının tabanına ölçüsüne göre yağlı kağıt serin. Kenarlarını da margarin ile yağlayın. Hazırladığınız bisküvi tabanını kek kalıbına dökerek her tarafına yayın. Kenarlarına doğru 1 cm yüksekliğinde olsun. Elinizle zeminini iyice bastırın. Daha sonra buzdolabına kaldırıp bekletin. Diğer yandan derin bir kabın içine krem peynirlerini alın. Üzerine toz şekeri döküp mikser ile şeker eriyince kadar iyice çırpın.

Üzerine 1 kutu kremayı ekleyip çırpmaya devam edin. Ardından sırayla yumurtayı ekleyin. Son olarak unu ve vanilini ekleyin. Buzdolabından çıkardığınız kek kalıbının içine yavaşça dökün. Önceden ısıtılmamış 160 derecelik fırında yaklaşık 40-45 dk pişirin. Frambuaz sosu için sos tenceresine frambuazları alın. Üzerine toz şekeri ekleyin. Orta ateşte şeker eriyince kadar pişirin. Nişastayı yarım çay bardağı suda eritin. frambuazların üzerine ip gibi döküp hızlıca karıştırın. 2 dk sonra ocaktan alın. Fırından çıkartıp iyice soğutup buzdolabında dinlendirdiğiniz cheescakenizin üzerine döküp servis edin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.