Dondurmalı Kek

Bol çikolatalı, dondurmalı kek! İster kendinize, ister misafirlerinize yapın. Şık sunumu ve serinleten lezzetiyle dondurmalı kek tarifi.

Giriş Tarih ve Saati: 06.07.2023 | 10:03 Güncelleme Tarih ve Saati: 08.05.2024 | 13:55

Kek için için toz şeker ve tereyağını krema gibi olana kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Vanilya özütünü katın. Ayrı bir yerde elenmiş un, tuz, kakao ve kabartma tozunu karıştırın. Tereyağlı karışıma biraz unlu karışımdan biraz sütten ilave ederek yavaşça karıştırın. Karışımlar bitene kadar işleme devam edin. 24 cm çapında kelepçeli kek kalıbının tabanını pişirme kağıdı ile kaplayıp pandispanya karışımını kalıba doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Enine üç parçaya kesin. İlk parçanın üzerine dondurmanın yarısını yayın. Üzerine bolca çekirdeği çıkarılmış vişne veya kiraz ekleyip hafifçe üzerlerine bastırarak batmasını sağlayın. Diğer parça keki üzerine yerleştirip kalan dondurma ve meyvelerle aynı işlemi tekrarlayın. Üzerine son kek parçasını yerleştirin. Eritilmiş çikolatayı kekin üzerine gezdirin. Taze vişne veya kirazlarla süsleyip servisi yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.