Çilek Pestili

En taze çileklerle yapabileceğiniz mis kokulu çilek pestili tarifi.

Giriş Tarih ve Saati: 03.06.2022 | 12:12 Güncelleme Tarih ve Saati: 03.06.2022 | 13:04

Yıkayıp saplarını ayıkladığınız çilekleri blender'den geçirip püre haline getirin. Tencereye alıp toz şekeri ilave edin ve karıştırın. Bu aşamada tencerenin iç kenarlarına bir fırça yardımıyla su sürerseniz tencerenin lekelenmesini önlersiniz. Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. İyice suyunu çekip marmelat kıvamına geldiğinde yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine çok ince bir tabaka halinde yayın. Üzerini spatula veya pasta sıvama bıçağı ile iyice düzeltin. Önceden ısıtılmış 120 derece fırında, pestil kuruyana kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Soğuyunca uzun şeritler halinde dilimleyerek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.