Çikolatalı Mandalina Tarifi
Çikolatanın mandalina ile karışımı sizlerin damaklarında müthiş bir tat bırakacak. Soğuk servis edilip yenilen çikolatalı mandalina, sofralarınızı renklendirecek... Çikolatalı mandalina nasıl yapılır? İşte tarifi...
Mandalinaları kabuklarını soymadan bir tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekleyin. Su kaynadıktan 3 dakika sonra ocaktan alın. Her seferinde suyunu değiştirerek bu işlemi 3 kez tekrarlayın. Daha sonra mandalinaların suyunu süzüp bir tencereye alın. Toz şeker ve üzerini geçecek kadar su ilave edip ocağa oturtun. Kaynadıktan 5 dakika sonra limon suyunu ekleyin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Mandalinaları şerbetten çıkarıp ılınmaya bırakın. Çikolatayı benmari usulü eritip mandalinaları batırın. Buzdolabında 1 saat bekletip servis yapın.