Bağdat Hurmalı Çanak

Giriş Tarih ve Saati: 09.08.2010 | 15:04 Güncelleme Tarih ve Saati: 14.05.2018 | 11:53

Yufkalardan 20 x 20 cm ebadında 24 adet kare kesin. Ateşe dayanıklı kaseleri ters çevirin ve tereyağı ile yağladığınız iki adet kare yufkayı çapraz gelecek şekilde yerleştirin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Yufkalı kaseleri fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra kaselerden çıkarın. Diğer tarafta hurmaları ayıkladıktan sonra çatalla ezin. Yapışmaz yüzeyli bir tavada suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirin. Soğuduktan sonra içine elinizle ufaladığınız acıbadem kurabiyelerini katın. Bademleri sıcak suda 20 dakika tutup, kabuklarını soyun ve hurmaların içine ilave edin. Bütün malzemeyi yoğurun. 12 adet parça koparıp, elinizle yuvarlayarak kurabiyeler hazırlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dakika pişirin. Kurabiyeleri çanakların içlerine yerleştirin. Üzerlerine hindistan cevizi ve siyah erikten kesilmiş ince bantları yerleştirip servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.