Aşure Tarifi

Bolluk bereketin, birliğin, beraberliğin, dayanışmanın simgesi bir tarif aşure tarifi. Bilmeyen yoktur diye düşünüyoruz ama yine de bilmeyenler için aşure nasıl yapılır sizin için derledik.

Giriş Tarih ve Saati: 10.10.2013 | 17:00 Güncelleme Tarih ve Saati: 26.07.2019 | 16:19

Bir gün önceden nohut, kuru fasulye ve buğdayı ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün hepsini yine ayrı kaplarda haşlayın (buğdayı üzerini geçecek kadar su ile haşlayıp, pişerken üzerinde biriken köpüğü kaşıkla alın). Daha sonra buğdaya sırasıyla haşlanmış nohut, kuru fasulye, kayısı, incir, kuru üzüm, şeker, gülsuyu ve su ilave edip, iyice kaynatın. Sıcakken kaselere koyup, üzerini de incir, kayısı, hindistan cevizi ile süsleyin. Soğuyunca servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.