Zarf Böreği

Giriş Tarih ve Saati: 14.11.2013 | 17:16 Güncelleme Tarih ve Saati: 25.05.2018 | 11:58

Harç için, irice rendelenmiş kabağı tencereye alın. Üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyip pişirin. Blenderden geçirip kenara alın. Ayrı bir yerde yemeklik doğranmış soğan ve kıyılmış sarımsağı sıvı yağda soteleyin. Ocaktan alıp, kimyon ve tuz ilave ederek karıştırın. Soğanlı karışımı, cevizle birlikte kabağa ekleyin ve karıştırın. İki adet baklava yufkasını üst üste yerleştirin. Üzerine kaymak sürün. Yufkanın bir tarafına harç koyup, ikinci tarafı üzerine kapatın ve yarım üçgen elde edin. Üçgenin iki köşesini üst üste gelecek şekilde kapatarak daha küçük bir üçgen elde edin. Aynı işlemi bir kez daha tekrarlayın. Yufkalar bitene kadar bu işlemi uygulayın. Börekleri yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine çırpılmış yumurta sürün. Susam ve çörek otu serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.