Yufka Böreği

Canınız börek istediğinde hızlıca hazırlayabileceğiniz kuru yufka böreği tarifi.

Giriş Tarih ve Saati: 23.04.2022 | 04:00 Güncelleme Tarih ve Saati: 11.05.2022 | 15:10

Katlanmış haldeki yufkaları açılacak hale getirmek için su ve süt karışımı ile ıslatın. Daha sonra dinlenmeye bırakın. Tek tek açıp kenara alın. İç harcı için soğanı ince doğrayın. Geniş bir tavada soğanı tereyağında ve ayçiçeği yağında yumuşayana kadar çevirin. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Karabiber ve tuzunu ayarlayın. Kısık ateşte ağır ağır pişirin. 3 adet yufkayı aralarına eritilmiş tereyağı sürerek büyük boy yuvarlak bir tepsiye yerleştirin. Üzerine soğanlı harcın üçte birini yayıp diğer 3 adet yufkayı aynı şekilde aralarına eritilmiş tereyağı sürerek tepsiye yerleştirin. Kalan soğanlı harcı yayıp kalan yufkaları da aynı şekilde hazırladıktan sonra tepsiye dizin. En üstteki yufkanın üzerine bolca eritilmiş tereyağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Hafifçe ılındığında dilimleyip servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.