Yeşil Mercimekli Tart

Giriş Tarih ve Saati: 22.06.2010 | 11:31 Güncelleme Tarih ve Saati: 23.07.2018 | 11:44

Öncelikle hamur için un, tereyağı ve tuzu karıştırın, elinizle kum gibi olana dek ufalayın. Soğuk suyu ekleyip,
yoğurun. Streç filme sardığınız hamuru buzdolabında 1 saat dinlendirin. İç harç için ayıklanmış ve yıkanmış mercimeği 15 dakika haşlayıp süzün. Bir tavada tereyağını eritin. Kıyılmış soğan, taze soğan ve kırmızı biberi
5 dakika kavurun. İçine mercimek, tuz, kimyon, pul biber ve karabiber ekleyin. 1-2 dakika daha kavurduktan
sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra yumurta ve sütü ilave edip karıştırın. Tart hamurunu 26 cm çapındaki
bir tart kalıbına, kenarlarını da kaplayacak şekilde yayın. Kenarlardan sarkan fazla hamurları üzerine kafes yapmak için ayırın. Hamurun üzerine mercimekli iç harcı boşaltın. Kalan hamurları uzun şeritler haline getirip, tartın üzerine kafes şekli verin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20-25 dakika pişirin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.