Yaz Böreği Tarifi

Beş çaylarınızın en pratik lezzeti yaz böreği nasıl yapılır?

Giriş Tarih ve Saati: 11.10.2013 | 11:27 Güncelleme Tarih ve Saati: 23.07.2019 | 10:01

Yufkaları düz bir zemine serin ve yemek tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar kesin. Kenarda kalan kısımları böreğin en üstünde kullanmak üzere ayırın. İç harç için taze soğan, ıspanak, maydanoz, dereotu ve naneyi kıyıp, bir kaba alın. İçine yumurta, süt, sıvı yağ, lor peyniri, tuz, pul biber ve karabiber koyup, karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine 3 adet yuvarlak kesilmiş yufkayı üst üste koyun ve üzerine iç harçtan 4-5 çorba kaşığı yayın. Tekrar 3 adet yufkayı üst üste koyun, yine harç yayın. Bu şekilde yufka ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Böreğin üst orta kısmına kenarlardan kalan yufka parçaları ile gül şekli yapıp, yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.