Yalancı Saray Böreği

Giriş Tarih ve Saati: 12.07.2010 | 14:58 Güncelleme Tarih ve Saati: 30.05.2018 | 10:48

Soğanı yemeklik doğrayın. Bir tavaya alıp, üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyin. Sulu kalacak şekilde yumuşayana kadar pişirin. Üzerine kıymayı ekleyin. Yine tahta bir kaşıkla eze eze sulu kalacak şekilde pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip kenara alın. Bir adet yufkayı dikdörtgen bir tepsiye, kenarları dışarıda kalacak şekilde düzgün olarak yayın. Yumurta, süt ve sıvı yağı çırpın. Yufkanın üzerine sütlü karışımdan biraz döküp yayın. İkinci yufkayı buruşturup tepsiye yerleştirin. Sütlü karışımla ıslatıp kıymalı harç koyun. Kalan yufkaları da ayın şekilde tepsiye yerleştirip, aralarına harç koyun. Fırın kabının dışına taşan yufkayı ortaya doğru toplayıp böreğin üzerini kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.