Üç Peynirli Maden Sulu Börek Tarifi

Su böreği tadında üç peynirli maden sulu börek nasıl yapılır? Pratik üç peynirli maden sulu börek tarifi...

Giriş Tarih ve Saati: 14.09.2018 | 14:37 Güncelleme Tarih ve Saati: 19.07.2019 | 16:20

İç malzeme için peynirleri rendeleyip karıştırın ve kenara alın. Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşayana dek bekletin. 6 tanesini kenarları üst üste gelecek şekilde yan yana koyun ve bastırarak yapıştırın. Daha sonra tepsinizin büyüklüğünde açın. Üzerine 1 adet yufkayı parçalamadan, kırıştırıp bütün olarak yayın. Yumurta, tereyağı ve maden suyunu çırpın. Hazırladığınız karışımdan yufkanın üzerine gezdirin. Peynirli karışımın yarısını yufkanın üzerine yayın. 2'nci yufkayı da daha önceki gibi yayıp maden sulu karışımdan gezdirin. Peynirli karışımın kalanını üzerine serpip son yufkayı da yine kırıştırarak üzerine kapatın. Tekrar maden sulu karışımdan gezdirin. Kalan 6 adet milföy hamurunu daha önce yaptığınız gibi açıp yufkanın üzerine yerleştirin. Kalan maden sulu karışımın tamamını üzerine sürün. Susam ve çörek otu serpip böreği dilimleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.