Tuzlu Lokum

Giriş Tarih ve Saati: 12.12.2013 | 12:32 Güncelleme Tarih ve Saati: 25.05.2018 | 15:05

Patatesi haşlayın. Rendenin ince yeri ile rendeleyip, püre yapın. Ilık süte, kuru maya ve kesme şekeri ilave edip, kabartın. Una kabaran mayayı ve tuzu ilave edin. Yarım su bardağı ılık su ile yoğurun. Mayalanmaya bırakın. Hamur mayalanınca püre haline gelen patates, ceviz ve yenibaharı ekleyip yoğurun. İyice yoğrulan hamurdan 10 eşit beze koparın. Elinizle incecik açın. Yağ karışımından 1 çorba kaşığı kadarını hamurun üzerine sürün. Rulo şeklinde sarın ve ortadan kıvırıp iki ucuna "S" şekli verin. Diğer hamurları da bu şekilde hazırlayın. Yağlanmış fırın tepsisine tuz serpin. Lokumları aralıklı olarak koyun. 20 dakika tepside bekletin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin. Sıcak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.