Taze soğanlı ve asma yapraklı börek

Kokusuyla bile mideleri şımartacak enfes bir lezzet...

Giriş Tarih ve Saati: 07.01.2021 | 16:08 Güncelleme Tarih ve Saati: 07.01.2021 | 16:40

Böreğin iç harcı için taze soğan ve asma yapraklarını temizleyip iri parçalar şeklinde doğrayın. Bizim Yağ'ı tavaya alıp ısıtın. Soğan ve asma yaprağını ekleyip hafifçe kavurun. Geniş bir hamur yoğurma kabına unu eleyin. Ortasını havuz şeklinde açın. Su, şeker, Bizim Yağ Ayçiçek, Bizim Yağ, tuz ve mayayı ekleyip 10 dakika yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp iki katı hacme ulaşana kadar mayalanmasını sağlayın. Hamuru ikiye bölüp ilk parçayı hafifçe yağlanmış tezgahta 2-3 mm kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın. Uzun olan kenarına hazırladığınız iç harcı yayın. Hamuru rulo şeklinde katlayın. İçine yağ sürülmüş tepsiye orta kısımdan sarmaya başlayarak yerleştirin. Diğer hamur bezesini de aynı şekilde hazırlayıp tepsiye yerleştirin. 25 dakika bekletip tekrar mayalanmasını sağlayın. Üzerine Bizim Yağ sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. 15 dakika dinlendirip servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.