Tavuklu Gül Böreği

Giriş Tarih ve Saati: 14.07.2010 | 11:53 Güncelleme Tarih ve Saati: 23.07.2018 | 09:57

BÖREĞİN iç harcı için tavuk göğüslerini küp doğrayıp, 1 çorba kaşığı sıvı yağda soteleyin. Verev doğranmış taze soğanı ekleyip karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın. Üzerine kekik, köri, tuz ve karabiberi ilave edip, soğumaya bırakın. 1 adet yufkayı düz bir zemine yayın. Kalan sıvı yağ ve margarini karıştırıp, yufkanın üzerine sürün. İkinci yufkayı birinci yufkanın üzerine yayıp, 8 eşit üçgen parça olacak şekilde kesin. Soğuyan iç harcı üçgen parçaların geniş taraflarına pay edip, sigara böreği gibi sardıktan sonra gül şekli verin. Fırın tepsisine aralıklı şekilde dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp, susam serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, hafif pembeleşene dek pişirin. Fırından alıp, sıcak olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.