Tavuklu Börek

Giriş Tarih ve Saati: 28.01.2010 | 11:54 Güncelleme Tarih ve Saati: 23.07.2018 | 14:16

Tavuk etini küçük küpler halinde doğrayın. Mantar ve havucu ince kıyın. Sıvı yağı bir tavaya alıp tavuğu ilave edin ve 5 dakika kavurun. Üzerine mantarı ekleyin. Mantar suyunu salıp çekince havucu ilave edin. Havuç yumuşayınca, bezelye, tuz, karabiber ve pul biber ekleyin. Biriki çevirip ocaktan alın. Kıyılmış dereotu ilave edip karıştırın. Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletin. 1 adet milföy hamurunu düz bir zemine alıp bir kenarına boydan boya tavuklu harçtan koyun. Rulo şeklinde sarıp bıçakla ortadan ikiye bölün ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Milföylerin üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Yarısına haşhaş tohumu yarısına çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirip, sıcak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.